Dieta ciężarnej dotyczy nie tylko odpowiedniego przebiegu ciąży oraz harmonijnego rozwoju płodu, ale również stanu zdrowia dziecka i matki w dłuższym okresie czasu. Idealny przyrost masy ciała w czasie ciąży wynosi od 10 do 12 kg. Dzieli się go na wagę dziecka i ciężar przydatków (łożyska, płynu owodniowego itp.). Obejmuje zwiększoną objętość krwi, zatrzymywanie płynów i zapasy tłuszczowe.

Przed ciążą: zadbaj o odpowiednią ilość energia i składników odżywczych poprzez dietę i zdrowy styl życia, a spędzisz całą ciążę w pełnym zdrowiu. Zwróć szczególną uwagę na dostarczanie organizmowi witaminy B9. Produkty La Mandorle są odpowiednie dla kobiet w ciąży.  

Zdrowe odżywianie w ciąży z produktami La Mandorle – bez laktozy, bez glutenu i bez soi

Co jeść w ciąży? Każdy trymestr ma inną charakterystykę. Zmieniają się nie tylko smaki przyszłej mamy, ale i zapotrzebowanie organizmu. Nudności jakie odczuwa kobieta ciężarna to klasyk stanu błogosławionego. Doskonale pomagają na nie migdały i wszelkie produkty na ich bazie np. tzw. mleko migdałowe . Delikatne w smaku, wzbogacone w wapń nie tylko ukoi mdłości ale i dostarczy składników niezbędnych zarówno mamie jak i jej dziecku.

Dzięki opatentowanemu procesowi i odpowiednim formułom LA MANDORLE produkuje lekkostrawne mieszanki w proszku o wysokiej wartości odżywczej. Idealne alternatywne źródło składników odżywczych oraz odpowiedź na problemy alergiczne i nietolerancje na mleko zwierzęce, soję i zboża glutenowe. Naturalnie bezlaktozowe i bezglutenowe produkty LA MANDORLE są uznawane i polecane przez specjalistów ochrony zdrowia i są wpisane do VIDAL.

Co jeść w ciąży – propozycje La Mandorle

Mleko migdałowe i kasztanowe jest najbardziej zalecane w czasie ciąży. ’Mleko’ migdałowe Ω, wzbogacone w probiotyki, kwasy omega 3 (EPA / DHA) i litotamium, będzie idealne jako napój w ostatnim trymestrze, po porodzie i podczas karmienia piersią.
Zawiera naturalne źródła białka, wapnia, magnezu, niezbędnych kwasów tłuszczowych i probiotyków.

Napój migdałowy z kiełkami bezglutenowymi to proste, szybkie i wygodne rozwiązanie na przekąski o każdej porze dnia podczas ciąży. Wersja orzechowa ze spiruliną to bardzo interesująca opcja na początek dnia w okresie po porodzie.
Wprowadzaj w kuchni nowe rozwiązania dzięki zastosowaniu mleka orzechowego, kasztanowego i kokosowego. tzw. Mleka roślinne w proszku rozcieńczeniu można  stosować jak zwykłe mleko. Jeszcze szybsze w przygotowaniu są płynne wersje bez cukru: mleko migdałowe pojemności 1 litra i kremy 25 cl (migdałowe lub kokosowe).

Co jeść po ciąży

Jeśli karmisz piersią, twoje potrzeby są takie same jak w 3 trymestrze.
Jeśli nie karmisz piersią, stopniowo wróć do tradycyjnej diety, aby odzyskać stabilną wagę. Doświadczenie pokazuje, że zmniejszenie spożycia mleka zwierzęcego i pochodnych podczas ciąży może zmniejszyć ryzyko alergii i nietolerancji u małego dziecka. Szczególnie interesujące w zapobieganiu są zamienniki mleka roślinne LA MANDORLE z migdałów i kasztanów.
Dzięki swemu bogactwu są także doskonałymi suplementami do spożywania na co dzień