Kokosanki dla wielu mogą być wspomnieniem z dzieciństwa. Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu – teraz w wersji wegańskiej! Z zewnątrz kruche, a w środku niezwykle miękkie. Doskonałe dla całej rodziny, a zdecydowanie posmakują małych łakomczuszkom. Smaczne jako dodatek do kawy, herbaty, ale i jako przekąska.  

Składniki:

  • 100 ml ‘mleka’ kokosowo-migdałowego La Mandorle
  • 6 g skrobi kukurydzianej,
  • 125 g proszku kokosowego, 
  • 120 g cukru trzcinowego. 

Sposób przygotowania:

  1. ‘Mleko’ kokosowo-migdałowe podgrzać w rondelku, mieszając łyżką dodać skrobię kukurydzianą. Nie przerywaj mieszania do momentu, aż zgęstnieje. 
  2. W miseczce wymieszaj starty kokos z cukrem trzcinowym. 
  3. Do suchych produktów wlej wymieszane mleko z mąką kukurydzianą i wymieszaj, aż uzyskasz gładką masę. 
  4. Zrób niewielkie kuleczki, średnica ok. 2 cm i ułóż je na blasze do pieczenia. 
  5. Piecz w piekarniku przez 10 min w 210 °. 
  6. Podawaj, gdy ostygną.